Laji: Viherpeippo!

Heimo: Peipot (Fringillidae) Lahko: Varpuslinnut (Passeriformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 16 cm Paino: N. 30 g Parimäärä: 150 000-200 000

Tuntomerkit: Iso, vaalea nokka ja kellanvihreä kaistale siivillä ja pyrstössä ovat lajille hyviä tunnuspiirteitä. Lentää soidessaan kaartelevaa matkalentoa perhosmaisesti lepatellen.

Aani: Ryystävät puhtaan heleät trillit ja karheammat ”järräykset” ovat aika helppoja oppia tuntemaan. Järräykset muistuttavat järripeiponja pehmeämmät ”dupsuttelevat” lentoäänet taas hempon vastaavia.

Elinympäristö ja pesintä: Pihojen, viljelymaiden sekä asutuksen liepeillä olevien metsien pesimälintu. Pesimäpiiri on aika laaja. Hyvin tavallista on, että talviruokinnan ansiosta viherpeippo pesii ruokkijan ”iloksi” pihapiirin puuhun tai pensaaseen.

Muutto ja levinneisyys: Osittaismuuttaja. Osa jää lähiseutujen ruokintapaikoille ja osa, etenkin pohjoisista linnuista, muuttaa lumen tultua talveksi etelämmäksi. Kaukaisimmat muuttajat lentävät Länsi-Eurooppaan asti. Muuttajat palaavat pesimään huhtikuussa noin Ivalon korkeudelle saakka.