Laji: Suopöllö!

Pituus: 37-39 cm Siipiväli: 95-110 cm Parimäärä: 3 000-10000

Tuntomerkit: Erikoistuntomerkki on keltaisten silmien mustat ympärykset. Lennossa näkyvät vaaleiden siipien mustat kärjet. Rinta näyttää tummalta, tiheän ja tumman pitkittäisviirutuksen takia. Viirutus katoaa vähitellen alavatsalle. Näitä tuntomerkkejä voi tarkkailla erotettaessa lajia sarvipöllöstä. Suopöllön soidinlento on mutkitteleva syöksy alas korkealta taivaalta..

Aani: Soidinääni on erittäin matalaa puuskutusta Ääni kuuluu ”kauempaakin” lähes yhtä hyvin kuin läheltä. Varoitus on omantyylinen, käheä äyskähdys.

Elinympäristö ja pesintä: Lähes kaikenlaisten suurten avomaiden pesimälintu. Suopolloja tavataan soilla, pelloilla, hakkuuaukeilla, tunturipaljakoilla yms. paikoilla. Se voi pesiä pienelläkin aukealla, jos lähellä on suuri avomaa. Pesä on maassa, usein puun, kiven tai kannon suojassa.

Muutto ja levinneisyys: Talvialueet ovat keski- ja Etelä-Euroopassa. Lokakuun illan hämärtyessä voi nähdä aukeilla mailla lentelemässä poismuuttavia suopöllöjä. Kevätmuuton aikana maaliskuun lopulla ja huhtikuussa ne ovat liikkeellä usein myös päivänvalon aikaan, aamulla ja illalla. Pesii parhaina pikkunisäkäsvuosina koko maassa, tosin Etelä-Suomessa harvinaisena.