Laji: Suokukko!

Tuntomerkit: Koiraat tunnistaa eri värisistä kaulustöyhelöistä. Punajalkaiset suokukkonaaraat ovat melkein kuin punajalkavikloja. Suokukolla on kuitenkin pieni pää ja vähän lyhyemmät jalat. Lisäksi lennossa näkyvä siiven takareuna ei ole suokukolla valkoinen Tiheissä parvissa linnut kääntyilevät usein samanaikaisesti. Välillä ne liitävät, etenkin laskeutumisaikeissaan.

Ääni: Soidintantereelta lentoon lähtevät linnut ääntelevät nenäsointisia ynähdyksiä. Samantapaisia aania kuulee pesän ja poikasten ympärillä kiertelevältä naaraalta. Suokukkojen äänet ovat hyvin omatyylisia ja heikkoja.

Elinympäristö ja pesintä: Suokukko pesii märillä aapasoilla, mutta paikoin myös merenrantaniityillä ja umpeen kasvavilla järvillä. Pesä on maassa ja heinät kaartuvat katoksi se ylle.

Muutto ja levinneisyys: Talvialueet ovat Välimeren rannikoilla ja Afrikassa. Syysmuutto on pitkä. Se alkaa koirailla jo kesäkuussa. Naaraat ja nuoret muuttavat elo- syyskuussa ja silloin niitä näkee lieterannoilla, sänkipelloilla ja nurmikentillä. Paluumuutto toukokuussa. Pohjoisimpaan Lappiin linnut saapuvat vasta kesäkuun alussa. Keväällä suokukot viivähtävät alavilla tulvarannoilla. Joskus sinne kertyy suuri parvi porraajia, kun muuttomatkalla olevat kohtaavat paikalliset yksilöt. Jos seudulta löytyy sopivia ruokailupeltoja, niin linnut käyvät välillä myös siellä. Pesii noin Joensuu-Pori linjan pohjoispuolella.