Laji: Siloneula!

Heimo: Merineulat (Syngnathidae) Lahko: Putkisuukalat (Syngnathiformes) Luokka: Luukalat (Osteichthyes) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: Täysikasvuisena 15-30 cm

Tuntomerkit: Jäykähköin liikkein kiemurteleva neulamainen kala. Muut evät paitsi selkäevä surkastuneet. Väri vihertävän ruskea. Naaraalla kutuaikana etuosassa ja päässä helakan sinistä kirjontaa. Samannäköisellä särmäneulalla on pitempi suu ja selvä pyrstöevä.

Elinympäristö ja levinneisyys: Oleskelee rantavesien levien ja kasvillisuuden joukossa, talvella ui syvemmälle. Liikkuu hitaasti selkäevän aaltoilevan liikkeen avulla. Kiertää pyrstönsä levän tai kasvin ympärille ja olla möllöttää. Elää koko Itämeressä, Perämeressä harvinainen.

Lisääntyminen: Tulevat sukukypsiksi kaksivuotiaana, vajaat kaksikymmentäsenttisinä. Kutu kesällä pareittain; naaras kietoutuu koiraaseen ja kiinnittää mätimunat koiraan vatsaan kahteen tai kolmeen riviin. Kuukauden kuluttua noin 9 mm mittaiset poikaset kuoriutuvat ja poistuvat isänsä vatsalta.

Mukava tietää: Ei taloudellista merkitystä. Talvisin useat kalat ovat syvemmällä kuin kesällä. Talvella ne hakeutuvat lämpimämpaan veteen; vesi on 4 asteisena tiheämpaa ja siis raskaampaa kuin tätä kylmempänä, mistä syystä lämpimin vesi löytyy talvella syvältä.