Laji: Riuttatiira!

Alalahko: Lokkilinnut (Lari) Lahko: Rantalinnut (Charadriiformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 36-41 cm Siipiväli: 95-105 cm

Tuntomerkit: Siro, iso ja lyhytpyrstöinen tiira, jolla on mustat jalat ja keltakärkinen nokka. Niskassa on pieni töyhtö. Lennossa kiinnittyy huomio puhtaanvalkeaan asuun ja pitkiin kapeisiin siipiin sekä lyhyeen pyrstöön.

Aani: Yksinäinen lintu ilmoittaa itsensä huomiota herättävällä kir-rik huutosarjoilla. Pesimäyhdyskunnassa käy erittäin voimakas huudon rähinä.

Esiintyminen: Jokavuotinen harvinainen vierailija. Havainnot on tehty etupäässä lounaisrannikolla ja Ahvenanmaalla. Touko-heinäkuu ovat olleet yleensä parhaita ajankohtia. Riuttatiiran elinympäristöt ovat alavia hiekkarantoja.

Mukava tietää: Ensimmäisestä 1960-luvun näyttäytymisestä lähtien ovat riuttatiiran havainnot pikkuhiljaa lisääntyneet. Se onkin laajentamassa pesimälevinneisyyttään pohjoiseen pain. Tätä nykyä lähimmät pesimäalueet ovat jo Virossa ja Ruotsissa. Todennäköisesti vain jonkin ajan kuluttua voimme lukea riuttatiiran pesimälinnustoomme.