Laji: Pulmussirri!

Heimo: Kurpat (Scolopacidae) Alalahko: Kahlaajat (Charadrii) Lahko: Rantalinnut (Charadriiformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 20-21 cm Siipiväli: 40-45 cm

Tuntomerkit: Keväällä pulmussirri on päästä ja selästä punaruskean ja mustan kirjava sekä alta valkea. Syksyllä se on vaalein sirrimme, koska myös päässä ja selässä paljon valkoista. Pulmussirri on pyöreänmuotoinen ja keskikokoinen sirri. Se on hyvin vilkas ja juoksentelee koko ajan sinne tänne vesirajassa. Lintu nyppii jatkuvasti pikkusirrin tavoin jotakin hiekalta. Se pirahtaa juoksusta lentoon, jolloin näkyvät leveät siipijuovat. Pulmussirri on vilkasta pikkusirriä peräti kuusi senttiä suurempi.

Ääni: Paksu ja napakka näppäily kuuluu sen lentäessä. Ruokaillessa se on hiljaa, toisin kuin pikkusirri.

Esiintyminen: Pulmussirri on avoimien hiekkaisten, etupäässä rannikkoseutujen läpimuuttovieras. Kevätmuuttajia näkyy hyvin harvoin, lähinnä toukokuun lopulla ja kesäkuun alkupuolella. Syksyllä pulmussirrejä on liikkeellä enemmän, varsinkin elo-syyskuun vaihteessa. Laji pesii Venäjällä Uralin takaisella arktisella rannikkoalueella. Talvehtii Euroopan ja Afrikan länsirannikolla.