Laji: Korppi!

Lahko: Varpuslinnut (Passeriformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 65-70 cm Paino: Noin 1,2 kg Parimäärä: 5 000-7 000

Tuntomerkit: Varpaita ja nokkaa myöten kokonaan musta. Höyhenpuku on läheltä kauniin kiiltelevä. Pitkä vankka nokka. Hyviä lentävän linnun tuntomerkkejä ovat suuri koko, musta väri ja pyöreä pyrstönkärki. Koska korppi on arka lintu, sen näkee useimmiten lentelemässä kaukana. Läheltä sen huomaa harvoin puussa tai maassa.

Aani: Useasti korppi ”sanoo kornuttavasti” oman nimensä. Korpilla on monenlaisia ronkkuvia, kurlauttavia, ja loksauttavia aania.

Elinympäristö ja pesintä: Erämaiden pesimälintu. Saalistusalueena ovat kaikentyyppiset maastot. Nykyvuosikymmeninä korppi on alkanut pesiä myös ihmisasutuksen tuntumassa. Iso risupesä on useimmiten puun latvaosassa vanhassa mäntyvaltaisessa metsässä.

Muutto ja levinneisyys: Vanhat yksilöt ovat paikkalintuja. Nuoret vaeltavat laajalti. Usein taivaan sinessä näkee korppeja lentävän kaksin tai hajanaisena parvena jonnekin. Korppi pesii koko maassa.

Mukava tietää: Suurin varpuslintumme.