Laji: Kalalokki!

Lahko: Rantalinnut (Charadriiformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 40-45 cm Paino: 400-500 g Siipiväli: 105-125 cm Parimäärä: 50 000-70 000

Tuntomerkit: Vihreänkellertävä nokka, musta silmä, ja harmaanvihreät jalat ovat istuvan linnun parhaita tuntomerkkejä. Lentävällä linnulla näkyy siivenkärjellä enemmän valkeaa kuin harmaalokilla. Pienempi kuin harmaalokki.

Aani: Kalalokin äänet on aika helppo oppia tunnistamaan. Kiljunta ja kaklatus on lajille hyvin tunnusomaista. ”Kaja”- nimen nopeutuva toistelu päättyy tavallisesti kaklatukseen

Elinympäristö ja levinneisyys: Kalalokki pesii meren saarilla ja rantamilla, suurilla ja keskisuurilla sisävesillä sekä Pohjois-Suomessa myös rimpisoilla. Pesä voi olla maassa, variksen pesässä, katolla tai muussa hyvinkin mielikuvituksellisessa paikassa.

Muutto ja levinneisyys: Suurin osa kalalokeista muuttaa syys| lokakuussa Länsi-Eurooppaan. Palaa takaisin maaliskuun lopulla ja huhtikuussa. Leutona talvena se on myös tavallinen talvehtija maamme etelärannikolla. Varsinkin kevätmuuttajat lentävät korkealla taivaalla. Laji pesii harvakseltaan koko maassa.