Laji: Isolokki!

Alaheimo: Lokit (Larinae) Heimo: Lokit (Laridae Alalahko: Lokkilinnut (Lari) Lahko: Rantalinnut (Charadriiformes) Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 62-68 cm Siipiväli: 150-165 cm Paino: 1,2-2,1 kg

Tuntomerkit: Useimmat meillä nähdyistä isolokeista ovat olleet nuoria lintuja. Ne muistuttavat nuoria harmaalokkeja. Isolokki on näitä vaaleampi myös sekä selän, että siivenpäällystän tummat pilkut ovat pienempiä. Erona on myös vaaleanpunakan nokan kärki. Se on isolokkinuorukaisella jyrkästi pikimusta. Aikuisen selkä on harmaalokkia vaaleampi. Sekä nuoren, että aikuisen siivenkärjiltä puuttuu musta väri.

Ääni: Useimmiten meillä hiljainen.

Esiintyminen: Pohjoinen arktisen vyöhykkeen pesimälintu. Pääosa linnuista talvehtii Jäämerellä. Hyvin pieni osa talvehtii Itämerellä. Näitä linnut nähdään harvalukuisena meillä alku- ja lopputalvesta. Isolokin voi päästä tapamaan eri puolilla Suomea, mutta varmimmin sen tapaa Etelä-Suomen rannikolta. Linnun voi yhyttää talviajan lokkiparvesta kaatopaikoilta, satamista ym.