Laji: Hilleri!

Lahko: Petoeläimet (Carnivora) Luokka: Nisäkkäät (Mammalia) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: Ruumis 30-45 cm, häntä 10-15 cm Paino: 0,4-1,5 kg

Tuntomerkit: Hillerin ruumista peittävän tumman ja pörröisen näköisen peitinkarvan alta hohtaa kellanvalkea pohjavilla. Hillerin mustassa naamassa on selväpiirteisiä valkokarvaisia kuvioita. Hilleri on näätäeläimistä selväpiirteisin yöeläin ja nukkuu päivät sikeästi lepopaikoissaan. Se ui ja sukeltaa hyvin

Elinympäristö ja levinneisyys: Hilleri elää viljelysmailla ja usein maaseutuasutuksen piirissä. Suosii paikkoja, joiden tuntumassa on vettä. Se esiintyy harvakseltaan vain Etelä-Suomessa.

Lisääntyminen: Kiima-aika on keväällä. Pennut, joita on 3-8 syntyvät touko-kesäkuussa. Kuten muillakin näätäeläimillä pennut ovat pitkaan emon seurassa ja itsenäistyvät vasta, kun ovat lähes aikuisen kokoisia, Pesä rakennuksen alla tai maaonkalossa.

Jäljet ja jätökset: Minkin ja hillerin jäljet ovat samanlaiset ja muistuttavat kärpän jälkiä. Loikkien pituuskin on samaa luokkaa kuin kärpällä 30-80 cm. Minkin ja hillerin käpälien painaumat ovat kuitenkin hieman suuremmat kuin kärpän. Hillerin jälkikuviossa voi joskus näkyä myös etukäpälien painallukset. Minkin ja hillerin ulosteet ovat samankokoisia. Niitä voi löytää rannoilta samoin ruokailutähteitä.