Laji: Hiiripöllö!

Luokka: Linnut (Aves) Pääjakso: Selkäjänteiset (Chordata) Pituus: 36-39 cm Siipiväli: 75-80 cm Parimäärä: 2 000-6 000

Tuntomerkit: Erikoistuntomerkki on naaman sivujen musta reunus. Poikkijuovainen vatsapuoli. Lentävä lintu vaikuttaa pöllön ja haukan välimuodolta. Hiiripöllo lentää nopeaa kyytiä räpyttäen nopeasti lyhyillä siivillään. Välillä se liitää lyhyen hetken ja koukkaa lopuksi ylöspäin istumapaikalleen.

Ääni: Soidinääni on aika helppo oppia tuntemaan ja muistamaan pitkistä ja nopeista pulinasarjoista. Ääni muistuttaa lähinnä helmipöllöä. Varoitus on korviavihlova kvi,kvil huutosarja. Sellaista ei ole millään muulla lintulajillamme.

Elinympäristö ja pesintä: Hakkuuaukeiden, suonlaiteiden ja syrjäseutupeltojen pesimälintu. Pesä on usein matalassa puunkolossa, josta linnut voi kurkistaa ulos. Se voi olla myös pokkelon nokassa tai pöntössä.

Muutto ja levinneisyys: Paikka- ja vaelluslintu. Joinakin vuosina vaeltelee Etelä-Suomeen saakka. Vaelluslinnun voi tavata lähes millaiselta aukealta tahansa. Vähälukuisuuden vuoksi hiiripolloja näkee kuitenkin harvoin. Pesii Pohjois-Suomessa. Tunturi-Lapissa harvinainen