Elinympäristö ja pesintä: Lähes kaikenlaisten metsien lintu. Käki ei kaihda pieniä aukeitakaan. Se valitsee elinympäristönsä isäntälinnun mukaan. Naaraat munivat niiden lintulajien pesiin, missä ne itse ovat kasvaneet. Käkinaaras voi tuottaa jopa kaksikymmentä munaa kesän aikana mutta, munii vain yhden munan samaan pesään. Ennen munintaa kaki nielaisee kokonaisena yhden isäntälinnun munan. Käenmunat eivät rikkoonnu helposti, koska ne ovat hyvin lujakuorisia. Käenpoikanen heittää selkänsä avulla isäntälinnun munat ja poikaset syrjään ja jaa siten pesän yksinvaltiaaksi. Kasvatusvanhemmat ruokkivat käkeä aina sen itsenäistymiseen saakka.
Muutto ja levinneisyys: Käki talvehtii trooppisessa Itä-Afrikassa. Syysmuutto elo-syyskuussa ja paluumuutto pesimäpaikoille toukokesäkuussa. Etenkin muuttomatkoilla käkeä erehdytaan luulemaan haukaksi, haukkamaisen näön ja käyttäytymisen vuoksi. Tavallisesti sen näkee lentää vipottavan suoraviivaisesti aukean poikki tai se istumassa seipään nokassa tai kelo-oksalla. Pesii koko maassa.
Mukava tietää: Pohjois-Karjalan maakuntalintu. Loispesijä, jonka isäntälajeina ovat useimmiten leppälintu, niittykirvinen, harmaasieppo, västäräkki, keltavästäräkki, peippo, järripeippo, kirjosieppo ja pajulintu. Edesauta käen pesintää ja tee käkipönttö ja ripusta se esimerkiksi ”leppälintumaiseen” elinympäristöön. Mitat: Lentoaukko 7 cm, sisäkorkeus 30 cm, ja sisähalkaisija 12 cm.